2013 burken

2013-12-31 // 12:29:15 // life of louise // Kommentarer
I början av 2013 var det jättemånga som pratade på att göra en burk där man la i lappar som man hade skrivit bra händelser på. Tyckte det lät bra så jag har gjort det under hela året och tänkte visa några lappar för er.
Är sååå svag för nosrka, och blondiner. Kommer ihåg att han pitchade sitt företag och jag bara stod och stirrade på honom och ville adrig att han skulle sluta prata. Han tyckte nog att jag var psyko.
Hade helt glömt bort när Martin brukade ringa mig och sjunga i telefonen innan vi skulle sova, hahha asså den killen! Här hade han och Fredrik ringt mig och sjungit titanic-låten och Felicia seplade in.
Viktigt att skriva ner när första snön kommer.
Den finaste lappen hade Signe skrivit 30 dagar innan hon åkte till USA men jag fick inte läsa den förän idag. Nu saknar jag henne lite extra mycket♥ lite mer än 5 månader kvar tills hon kommer hem!
/LOUISE

summering 2013

2013-12-30 // 21:27:21 // life of louise // Kommentarer
2012 slutade väl inte mega-bra även fast jag var utomlands tills 28 december, inget vet allt som hände men några få vet det mesta men att sitta på en polisstation i Spanien i flera timmar var inte det roligaste jag gjorde 2012. 
 
Började 2013 utan mobil och ganska "lost" efter det som hände i Spanien. Hela 2013 har varit en otrolig resa, framför allt för mina ögonbryn hehe (skämt-åt-sido) antingen har livet varit så-jävla-bra-lever-på-cloud-9 eller på botten, inget mitt i mellan. "Man betalar sin lycka med sorg" fick jag höra för inte så länge sedan och hela sommaren har jag varit SÅHÄR lycklig att min vinterdepression förklarar sig själv. 
Har under 2013 fått stå ut med det mesta och varit med om det mesta, har blivit tuffare efter många svek, har släppt fel människor in på livet och till 2014 måste jag vara noggrannare med vilka jag öppnar mig för. Har lärt mig att folk är otroligt själviska, att dom egentligen inte bryr sig och att känslor är pain in the ass. Måste sluta bry mig om folk som inte bryr sig om mig.
Har inte skrivit så mycket om mitt kärleksliv under 2013, har inte haft något seriöst förutom mina veckor med R i somras men det sket sig. Annars har ganska många kommit och gått, slampigt det låterrrrrr men it's true.
Här kommer en liten summering på mitt 2013
 
Januari
Fick en ny mobil och egobilden var den första jag tog. Åkte till Boda Borg med klassen och var i samma lag som världens bästa bror. Om jag inte minns fel så vann vi? Jag och Signe färgde håret på varandra, jag blev en nyans mörkare och Signe fick ombre. Tog massa outfitbilder när jag ändå var brun efter Gran Canaria. Åkte till Eskilstuna och åt hotellfrukost. Träffade även Alex som har betytt mycket för mig i år.
 
Februari 
3e Februari fyllde Natalie år och hon firades hemme hos mig med presenter, film, brädspel och vaniljpanacotta. Tikarna fick två nya medkemmar, Martin och Fredrik de lagade middas åt oss och vi gick på bio. Jag köpte min älskade hpi-mössa, vi hade 24 timmars case i skolan då vi byggde fågelholkar och firade Felicia som fyllt år. Alla hjärtans dag kom och vi firade det i skolan, jag och Felicia hade mysig onepiece middag. Vi började med halv 8 hos mig med tikarna, vi gjorde dock bara en omgång, men gott var det! Pratade mer eller mindre konstant med både Alex och Rikard under februari.
 
Mars
I mars fyllde jag år och fick som vanligt världens godaste tårta. Dagen efter jag fyllt 17 åkte skolan till Branäs och jag i alla fall hade extremt kul. Mars var nog även matens månad, Sandys öppnade i stan och jag åt där mer är vad jag borde ha gjort, sov över hos Natalie med Felicia och Fredrik och åt massa mat. Blev firad med mat på o'Learys. Var på andra chansen med Felicia och jag fick massa gratis godis. Fick även 20 stämplarpå Actic = tröja. Rikard hade nästlat in sig bra i mitt liv och grät mig till sömns nästan varje natt för att vi bråkade så.
 
April
Började nörda Geordie Shore i april och gjorde nog inte så mycket mer på fritiden förutom det och att ta prommenader. Fick dille på chokladhavredryck, började dexotxa i 2 veckor, gott fast ändå inte. När detoxen äntligen var slut firade jag med Amanda, pizza och pommes! Lekte massa med min granne, Lilly och skrev på kontrakt för ännu ett års trädgårdsmästeri. Insåg att Rikard var en idiot och försökte bli av med honom, det gick inte utan han började hota mig istället.
 
Maj
Ville inget annat än att lämna ångesten och Rikard hemma i Karlstad och fick med mig mamma till Örebro för en dag med massa shopping. Solen började visa sig och jag fick sveriges finaste bränna :) solade solarium konstant och var ganska brun inför sommaren. 8 maj såg jag One Direction live med Jessica, ett utav årets höjdpunkter, grät halva konserten men åh så jag älskar dom. Åt hotellfrukost, me gusta mucho. I slutet utav maj sa jag en gång för alla upp kontakten med Rikard och kom ur min depression precis innan skolan slutade. Kommer ihåg när jag skrattade för första gången på riktigt efter att ha gått runt och spelat glad i flera månader, usch va skönt det var, det var då som jag kände att depressionen hade "gått över" och jag var så jävla glad.
 
Juni
Playa del råtorp öppnade i Juni och jag hängde mycket både vid och i poolen. Köpte min alias älskade platåskor. Fick vara barnvakt åt mina grannbarn (Olivia på bild). Hade utedag med skolan där vi spelade brännboll och jag smygfotade alla hunkar när de var topless, hehe. Skolan slutade och jag blev med Natalie hem på gormémiddag, spegetti och köttbullar. Hade avslutning med klassen vi åt ute och bowlade, kvällen slutade med Jessicas klass som hade klassfest. Klickade med Michel på skolavslutningen, varför hade vi inte pratat mer innan? I slutet av Juni flög jag till Mallorca för en veckas sol och bad. Rikard hörde av sig och ville att jag skulle förlåta honom men jag gjorde inte det. (Stolt) 
 
Juli
När jag kom hem från Mallorca var det putte i parken som gällde. Några härliga dygn med Natalie. Hade shorts på mig varje dag, mest för att jag sagt att jag skulle ha shorts varje dag mellan 15 juni- 15 september. Signe och jag åkte till Göteborg för ett lyckat besök på liseberg, tyvärr var vi (jag i alla fall) extremt bakis. Var fortfarande full när vi hoppade på tåget till Göteborg efter 2 timmars sömn. Träffade R (inte rikard) några gånger och hade det bra. Badade mycket med Signe och Jessica. Träffade One Direction när jag och Signe gick på bio. Jobbade även några veckor både hos pappa och på FBK.
 
Augusti
Augusti började med Arvika som jag berättat ganska mycket om redan. Slutade jobba på hockeyskolan. Träffade Anton på arvika som jag tydligen hade jobbat med på hockeyskolan, ingen av oss kände igen den andra :) träffades några gånger efter arvika (efter att jag "gjort slut" med R) gick på massa av hans matcher med Signe. Jobbade på brännan och blev gött brun. Dagen innan skolan började sa jag och Jessica hejdå till Signe som nu är i USA och lever livet. Skolan började och jag fick träffa min älskade vänner igen. I slutet av augusti åkte jag och Jessica ner till Halmstad och träffade Malta-tjejerna efter 1 år utan att ses, badade jacuzzi och pratade av oss.
 
September
Fortsatte med att ha shorts fram till 15 september, shoppade väldigt mycket efter massa sommarjobbslön. Hade kul i skolan. Uf började och vi kom igång hyfsat snabbt. Fick hem mina nikeisar och hade dom på mig jämt. Solade solaruim som aldrig förr mest för att behålla färgen efter sommaren. Åkte till Göteborg för att träffa Malta-tjejerja ännu en gång, hade både myskväll och fest. Älskar alla göteborgare, i det gänget som vi hänger med där alt a-l-l-a så fruktansvärt sköna och underbara. Allt med Anton rann ut i sanden, in i mitt liv kom Joel istället.
 
Oktober
Köpte biljetter till Avicii med Amanda, Felicia och Fredrik! Fick intresse för nailart och började måla naglarna oftare. Gick på UF-alumni middag och föreläsning med UF företaget, träffade Magnus från lyxfällan som föreläste och åt gott. Firade halloween på skolan genom att skrämma 1orna. Gick på halloweenfest där jag träffade Magnus som jag också träffat på Arvika några månader tidigare. I slutet av oktober flydde jag till Teneriffa med mamma och bara tog det lugnt och solade en vecka utan drama. 
 
November
Julpyntet åkte fram ungefär samtidigt som vinterdepressionen slog mig med en käftsmäll. Åkte till sjukhuset och skar bort massa hud från fötterna så jag ska kunna gå lättare. Började dricka kaffe! Hade idrottslektion med amanda, slutade med solarium och fick (ännu) mer smak för rosa, det kan aldrig bli för mycket rosa. Slingade håret ljusare och köpte mitt första fight cancer armband. Bollade mellan Joel och Magnus men har nästan ingen kontakt med någon längre. Tog även upp kontakten med Alex efter ett uppehåll över sommaren. Min bästa kompis och bror flyttade hem, det är väldigt tomt utan honom och jag saknar honom varje dag♥
 
December
UF-mässa på skolan. Beställde hem massa bilder på lyckliga ögonblick att sätta upp och kolla på när jag mår dåligt. Plågade mig igenom dagarna i skolan. Lucia kom och me gusta mucho glitter. Julavslutning i skolan, skrattar fortfarande åt BP11's film. Pysslade även i skolan som jag inte gjort på länge. Farvälmiddag med tjejerna och så kom julafton med 3 febriga Johanssonar, men vi krigade oss igenom julafton och låg halvdöda en vecka efteråt. Nu är vi alla snart friska och är redo för 2014 som börjar med att hämta ut nya ppiller ifall ni ville veta.
 
Vill inte gå in på detaljer, vill lämna 2013 bakom mig och blicka famåt mot 2014 och vad jag hoppas blir ett lite lugnare år dramavis. Ser så mycket fram emot Avicii, flera 18 års firanden bland annat mitt egna, sommarlov, Signe kommer hem, bråvalla och allt sommaren har ett erbjuda, mitt sista sommarlov! Att sluta 2an och börja 3an ska bli skönt. Om en grisblink sitter jag säkert i min säng igen och skriver ett summering 2014 inlägg. Längtar. 

hej mamma

2013-12-30 // 13:10:43 // life of louise // Kommentarer
Två poolbilder från i somras. 
Har varit på gymmet idag med Jessica som fick kort på actic i julklapp, vi körde armar, körde dock inte så hårt för jag vill inte bli sjuk igen. Har också provat min nya BUS, har suttit i en timme nu och den har inte torkat :) tror jag tog för mycket.. Skrivit fram till Augusti på mitt 2013 inlägg så det kommer nog ikväll, jobbigaste delen är att sitta och leta bilder! 
Fick frågan om mina förälrar läser min blogg eftersom jag skriver ut ganska mycket på min blogg. I det här fallet skrev jag ut att vi stal sprit på Arvika festivalen.
Jag har bloggat i 5 år och min pappa vet inte att jag bloggar, han vet nog inte ens vad en blogg är. Min mamma hittade min blogg för något år sedan när hon satt och googlade på mig (stalker mamma). Berättar redan allt för min mamma så hon vet redan allt som jag skriver ut på bloggen. Mitt kärleksliv är det enda jag håller hemligt både på bloggen och för mamma. Men mamma brukar sitta och gissa vilka jag "varit" med så hon har ganska bra koll på det ändå. Funderar på att skriva mer om mitt lovelife under 2014, vad tycker ni? 
/LOUISE

2013 lista

2013-12-29 // 18:11:00 // life of louise // Kommentarer
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Gick på festival(er), stal sprit, dejtate, provade starbucks, massa saker faktiskt.
 
Hur har ditt 2013 varit? 
Jag har haft många high and lows mest lows, 2013 var inget bra år alls faktiskt, förutom sommaren!
 
Tror du att år 2014 kommer blir bättre? 
Ja det tror jag verkligen, är så trött på vissa saker och ska göra massa förändringar! 
 
Blev du kär i år? 
Nej, eller jo lite småkär kanske. 

 
Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma? 
2 augusti 7 september och 25 oktober

Bästa köpet? 
Oj, min biljett till Arvika tror jag. Aldrig varit så full och lycklig i hela mitt liv. Fick träffa Tor och sa att jag var kär i honom, då fick jag en puss på kinden. Kärlek♥
 
Vad spenderade du mest pengar på? 
Kläder

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? 
Hey brother, wreckingball

Vem har du umgåts med mest? 
Mina classmates men utanför skolan Jessica!
 
 
Hur många kysste du? 
11 plus lite pussar här och där
 
Har du haft ett förhållande under 2013? 
Nej

Vad önskar du att du gjort mer? 
Ätit gurka med dipp och njutit av dom bra dagarna

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Ätit godis

Bästa minnet från 2013? 
Hela sommarlovet!!
Kommer göra ett (eller flera) inlägg där jag berättar lite om varje månad från 2013!
/LOUISE

hjälp mig

2013-12-29 // 12:16:00 // life of louise // Kommentarer
Har i flera veckor nu velat mellan om jag ska färga håret lite mörkare nästa gång jag går till frissan eller om jag ska fortsätta bleka det. Jag behöver er hjälp kära läsare, ska jag ha:
MÖRKT
eller LJUST (som jag har nu)
Om jag bestämmer mig för mörkt så kommer jag inte gå på svart på direkten utan tona det ljusbrunt som på bilden längst upp till höger (vit tröja) och se om jag trivs. Fördelen med brunt är ju att jag slipper bleka håret flera gånger om året pga utväxt då det ligger närmare min naturliga färg. Nackdelen med brunt är att jag känner mig så "neutral". 
Vad tycker ni?
webvoter-omröstning
Ljust eller mörkt?

Ljust
Mörkt

    Se resultat
Uppdaterat röstningsgrejen så nu ska det fungera, men man måste trycka på "rösta" innan man kan rösta!

Ps, gamla bilder på brunt hår så är medveten om att jag ser äldre ut i ljust ;p
/LOUISE

kjolar är fint

2013-12-28 // 21:31:38 // fashion // Kommentarer
 
i heart skrits
Gråter inombords för att zebra cardiganen blev så suddig </3 Allt i den vänstra outfiten kommer från Gina (förutom skorna och läppsliftet) och allt i den högra är lite random ihopplock. 
Glitteruggs mina vänner, det skulle va fint att gå runt med, varit såhäääär nära på att beställa hem flera gånger men alltid ångrat mig i sista sekund, tänker alltid som en kompis en gång sa "tänk vad många klubbor man kan få för det". Minns ni tiden när en klubba kosta 1:-? man skulle kunna få 1200st klubbor för ett par uggs. 
Enligt min amigo i London är det "the hundreds" märket som gäller på tröjor nu och casio klockor. Kul att veta!
/LOUISE

new in - red necklace

2013-12-28 // 18:07:37 // new in // Kommentarer
Gick på stan med Jessica en stund idag, så mycket folk, så lite plats. Fick med mig detta halsband från ur&penn (50% på alla smycken) och en BUS. Köpte även biljett till bråvalla idag, köpte såklart fel biljett så ska ringa och kolla om jag kan uppgradera på måndag, fint ska de va vettu! 
Sjukt jobbigt att biljetterna är personliga med namn och andress på annars skulle jag kunnat sälja lite billigare på tradera. Tog som tur var biljettförsäkring så i värsta fall får jag spara den och "bli sjuk" precis innan och få pengarna tillbaka på så sätt. Ska äta pizza och kolla 80-tals filmer med mamma nu. Puss!
/LOUISE
 

why i love the 80's

2013-12-28 // 10:56:00 // life of louise // Kommentarer
Anledningen till varför jag kollar på 80-tals filmer. Först var det Judd Nelson som gällde men ju fler Rob Lowe filmer jag sett destå mer förälskad blir jag i honom. Ganska säker på att meningen med livet är Rob's käklinje.
/LOUISE

27 december

2013-12-27 // 18:56:28 // life of louise // Kommentarer
Har jobbat en liten stund idag, fick passa Isidor, vi kollade på film och spelade memory. Pappa har lunginfmallation och jag börjar tro att jag också har det, har ju hostat konstant sedan höstlovet i princip. Tråkigt det måste vara för er som inte får läsa annat än om hur vi mår här hemma i zombiehuset, men jag lever i det. Det roligaste som hände idag var att jag åt en smörgås till frukost, har inte ätit mat sedan julafton så det var kul. 
Har nog kollat på alla filmer som finns snart också, håller på med "brat pack's" alla härliga filmer från 80 talet nu, älskar filmerna från 80 talet. Well well.
/LOUISE

grattis jessica!

2013-12-27 // 10:08:59 // life of louise // Kommentarer
Idag fyller en av mina bästa vänner 17 år, tusen grattis till dig Jessica!
Minns hur vår vänskap började som om det vore igår. Sjukt rolig historia som började med att vi hade hemkunskap en torsdag där vi skulle baka bröd och jag och Jessica läste att om brödet jäser för länge blir jästen som består utav svampar till alkohol. Hade matte senare den dagen och då satt vi själva i bibloteket och eftersom det var sista lektionen spårade det ganska rejält, jag välte en stor palm och vi skyllde på brödet som vi var 100% säkra på innehöll alkohol. 
Efter bibloteks-incidenten satt vi alltid brevid varandra i skolan och vi har hunnit med en hel del äventyr under våra 4(?) år som amigos. Malta, x-factor, one direction, arvika, pip och många många resor till Halmstad och Göteborg.
Jag nästlade in dig i tumblr världen och nu är du fast, sorry about that. Det jag vill komma till är att även om vi inte hade varit vänner hade jag följt dig på tumblr ändå. (Mitt sätt att säga att jag älskar dig♥)
Grattis igen Backis!
/LOUISE
 

från zombiehuset

2013-12-26 // 14:53:00 // life of louise // Kommentarer
Hej, hoppas ni mår bra? Själv är det första dagen på hela lovet som jag inte har feber, blev lite tröttsamt efter 6 dagar med feber så jag är glad. Har gått på 14 tabletter om dagen metoden för att bli frisk men nu är båda mina föräldrar jättesjuka istället. Lätta att sköta om är dom i alla fall, ingen har aptit så jag behöver inte mata dom, utan de mest ligger i sängen eller strövar omkring som zombisar. Det är verkligen som i en zombiefilm, vi har våra läger där vi håller till och ingen har sagt något på flera dagar utan vi hostar och nyser när vi vill kommunicera. Haha uschh!
Idag har jag både vädrat bort lite döden-lukt nere och diskat efter flera dagar utan tallrikar så nu kan jag äta när min aptit bestämmer sig för att återvända. 
Såhär såg jag ut på julafton. 
/LOUISE

julklappar

2013-12-26 // 11:40:21 // life of louise // Kommentarer
Några av min julklappar i år, hade inte önskat mig alls mycket så jag är jättenöjd och tacksam. Fick bland annat en sodastream, fotbad (med massage), parfym, bodylotions, vinter-löpar-kläder, nike spring fritt som egentligen är mörklila med ljuslila sula limegröna detaljer och LEOPARDMÖNSTER på fram (kärlek), airhockey spel, pengar, spotify, mer träningskläder, en superfin väska, klocka, stekpnannan och lite annat smått och gott. Ska dock byta stekpannan mot de flourcent yellow nike skorna jag spanat på ett tag. Kan man få för många par nike? Nä de kan man inte.
/LOUISE

visste ni att?

2013-12-25 // 20:53:33 // bekännelser // Kommentarer
» Räknar tydligen konstigt när jag ränkar på fingrarna, nästan alltid någon som påpekar det när jag sitter och räknar, tar alltid lillfingret före ringfingret, like this:
countingfingers on Make A Gif
» Älskar att kolla på barnprogram och nickelodeon för några år sedan med Zoey 101, Drake & Josh, avatar, svampbob, all that, iCarly, Ned's declassified, osv var det bästa som fanns att göra på lördagsmornar. Brukar fortfarande ladda ner favoriterna och kolla när jag är sjuk, den här helgen har jag nördat Avatar!
 
» När jag föddes var det 11 läkarstudenter som kollade på (fick veta det här nu i veckan), känns lite... konstigt... att så många faktiskt stod och kollade på och tog anteckningar när jag skulle ut. Planerat kejsarsnitt.
 
» Har varit nära att dö x antal gånger, första gången var när jag skulle födas eftersom jag låg så konstigt i magen skulle jag dött om dom inte gjorde kejsarsnitt. Andra gången några timmar senare i kafeterian på BB när pappa satt och fikade så slutade jag att andas. Var ett riktigt wild child när jag gick på dagis och tyckte väldigt mycket om att prova på saker. Skulle hoppa mellan två stora stenblock en gång och hoppade för kort så jag slog huvudet i den stenen jag skulle landa på. 
 
» Har en utav skolan snyggaste killar på snapchat. Blir som ett barn på julafton när han snapar, han vet att jag finns, hehe. 
/LOUISE

familjen feber

2013-12-25 // 11:00:58 // life of louise // Kommentarer
» Anonym
När du var i Malta var du brunett då?
Isåfall hållde färgen? Eller försvann det mycket?

» Svar: Ja det var jag, när jag var i Malta hade jag nästan min riktiga hårfärg för första gången på säkert 6-7 år. (Höll på att spara ut så topparna va fortfarande ljusa från när jag var blond i 8an) Det blev ju lite ljusare av solen men det höll sig ganska mörkt ändå :)

Hoppas alla hade en fin jul igår och spenderade den med sin familj istället för på twitter. Själv fick jag en stekpanna och en telefonkatalog. Ska ringa ett random nummer och sedan leta upp dom och steka ägg till dom med min Jamie Oliver stekpanna :)))))
Hade mega-hög feber igårkväll så låg och grät för att jag orkade inte göra något annat än att just gråta.
Annars då, smittat hela min familj så alla ligger nu med feber och vill ha någon som tycker synd om oss. Vi har slut på både alvedon, hostmedicin och halstabletter, hjälp oss. 
/LOUISE

dan före doppardan

2013-12-23 // 19:02:44 // life of louise // Kommentarer
Det är julafton imorgon!! Blir fortfarande som ett barn på julafton. Har lagt fram kläder tills imorgon, dammat hela rummet och hunnit med att träffa Jessica, Viktor och Moira. Ska måla naglarna nu och kolla på film. Appropå filmjölk så är jag sugen på att bli brunett igen.
/LOUISE