grattis papi

2013-06-30 // 23:52:14 // life of louise // Kommentarer
Idag fyllde min far 44år, gammal gubbe nu. Så vi har haft gäster hos oss, och innan allt folk kom har jag vart och storhandlat (felicia jag vet att det inte är torsdag!) och jobbat några timmar. 

Har gått runt hela dagen både igår och idag och tänkt på det här med att blogga, i vintras innan jag började må så dåligt bloggade jag ju 3 gånger om dagen, och nu blir det ca 1 gång varannan dag. Så jag har bestämt mig för att försöka komma igång på riktigt med att blogga, minst 2 gånger om dagen är mitt mål! 
Måste ju vara roligare för er läsare att faktiskt ha något att läsa när ni klickar er in på min blogg? :)
/LOUISE

Alcúdia 2013

2013-06-29 // 16:13:04 // resor // Kommentarer
Lite mobilbilder från Alcúdia, påväg dit stod det att Victorias secret "coming soon" och när vi landade inatt hade det öppnat!!! Dock var det ju inte öppet klockan 3 på natten, så jag får hålla mig till nästa resa...
Vaknade runt lunch idag och är fortfarande väldigt trött, så det får bli en gå-runt-hemma-som-en-zombie-i-mjukis-hela-dagen-dag idag. 
Måste packa upp också, blä.
/LOUISE

dag 7

2013-06-27 // 10:05:53 // life of louise // Kommentarer
Hej! Ser att ni fortfarande kollar in fast jag inte uppdaterar, förlåt för det! skulle mer än gärna uppdatera med bilder varje dag men internetert är för dålig för att ladda upp bilder, kommer med en mega-bild-bomb när jag kommer hem på lördag istället :)
Hörs på lördag!
/LOUISE

dag 2

2013-06-23 // 19:51:20 // life of louise // Kommentarer
Hej! 30 grader och strålande sol är vad jag befinner mig i just nu. Har köpt wifi för hela veckan men det är för dåligt för att ladda upp bilder (tar 1000 år) så ni får vänta tills jag kommer hem! Men snygga norskar, bleka britter och palmer är vad jag ser vid poolen varje dag.
/LOUISE

if you close your eyes

2013-06-20 // 17:41:07 // life of louise // Kommentarer
Har jobbat och packat idag, och inte så mycket mer än bara det. 
Får lite "vad har jag gjort hela dagen?!" tankar. Duschat har jag också gjort!
Imorgon runt 11-12ish åker bilen till "bäst"kusten som jag har hört att den heter, närmare bestämt till Göteborg och Landvetter där vi går på att plan som förhoppningsvis tar oss till mallis.
Nu ska jag vika mina kläder lite fint i väskan, har bara slängt ner allt som ni kanske ser och efter det ska jag göra pankakor.
/LOUISE
 

new in - platå

2013-06-19 // 11:24:00 // new in // Kommentarer
Fyndade dessa för 150:- igår på H&M. Tänk er dessa till vita shorts och brun hy!
Åkte till stan och Träffade Jessica vid 2 igår, gick på stan en stund och vid 6 kom Signe och Josefine och vi hamnade på sandgrund några timmar och pratade. Superkul att träffa gänget från 9an igen, synd bara att alla inte kunde vara med!
Träffade Moira på sandgrund och hon blev med mig hem och sov här. 
Nu idag har vi väntat på att solen ska komma fram, badat, insett att solen inte kommer komma fram och snart ska jag åka på jobb-introduktion. 
/LOUISE

malta - hotellet - maten - shopping

2013-06-18 // 12:07:46 // malta // Kommentarer
Hotellet: (Suncrest)
Hotellet var e-n-o-r-m-t! Vi språkrese-elever bode på våningarna 1 eller 2. Rummen varierade i storlek men alla rum hade 4 sängar (2st enkel och en dubbelsäng eller 4st enkelsängar), badrum med badkar/dusch, ballkong (olika stora), ganska bra med garderober, ac och vissa rum hade takfläktar.
Vissa hade turen att hamna i suiter och dom hade ett stort sovrum med dubbelsäng och ett vardagsrum samt 3st ballkonger.
Dubbelsängarna var hårda och extrasängarna i varje rum var mjukare.
På våning 1 finns ett "golv" utanför ballkongerna som man kan gå på (dock emot reglerna) men vi gick där ändå när klockan var efter 12 och man skulle över till grannarna. 
På våning 2 finns ett fönster i en korridor som man kan hoppa ut genom och man landar på ett slags tak som man lätt hoppar ner från ifall ni vill smita ut efter klockan 12. 
På varje våning finns godis-automater med chips, dricka och godis så man överlever!
Jag har bott på både värre och bättre hotell, men det dög helt klart!!
Lite rum/pool/hiss/och ballkong bilder (med golvet utanför ballkongen)
Maten:
När jag först kom till Malta tyckte jag att hotellmaten var konstig. 
De hade müsli, flingor, yoghurt, frukt, rostbröd, smör, juice, oboy osv till frukost
Lunch åt vi på skolan eller på stränderna, i skolan fanns baguetter, smörgåsar, dricka, vatten, "godis" och det var jättebillig mat i skolan. Tror jag betalade 2€ för lunch och då var det med dricka och baguett.
På ständerna finns ofta pizza, hamburgare, sallader osv. Priserna varierade mellan stränderna men mellan 3-13€ för lunch. 
Middagen på hotellet var det konstiga, de hade massa Maltesiska rätter som ingen riktigt visste vad det var och ingen vågade prova. Men det fanns ALLTID någon pasta-röra och panerad/friterad fisk/schnitzel/kyckling, frukt, pommes och tårta till efterätt. 
3 tjejer blev matförgiftade och hamnade på sjukhus några dagar, så de åt melon resten av resan.
Levde på skittles och coca cola verkar det som efter att ha kollat på bilderna... Och pizza från pizzerian brevid hotellet.
Shopping:
Mest ställda frågan är helt klart om hur shoppingen var.
Med tanke på att jag köpte 7 par shorts, 11 tröjor och en väldans massa andra saker tyckte jag att shoppingen var bra.
Spreciellt i Valletta, det gäller bara att hitta rätt gator!
I Sliema finns ju "The Point" Maltas störta shoppingcenter, där fanns en del bra butiker.
Man betalar inte skatt i Malta så de lägger inte på moms på priserna på varken kläder eller mat (i Sverige lägger man ju på 25% moms på kläder) så de var lite billigare.
Jag skulle säga att priserna låg på Gina Tricot nivå. Ca 100-200:- för ett par shorts och mellan 50-200:- för linnen/t-shirts.
Det var v-ä-l-d-i-g-t mycket rea i alla affärer när vi var där så man kunde fynda massa fina saker :)
Hoppas ni får det bra/har det bra på era språkresor!
/LOUISE

hurry upp!

2013-06-17 // 20:56:12 // life of louise // Kommentarer
Hallå där alla som ska till Malta/är på Malta, kan inte ni kommentera era bloggar/instagram så jag får stalka er lite när ni är på Malta?
Skulle vara jättekul att få se om det är sig likt :)
Ska svara på de sista frågorna ikväll så de kommer upp på bloggen imorgon!!
Två bilder från idag, träffade Felicia, gick och kollade lite kläder, fikade och klagade på värmen. Kommer inte träffa henne på gud vem vet hur länge? 22 juli när vi börjar jobba ihop? Förhoppningsvis innan!
Nu ska jag springa ut i förrådet och hämta min resväska, åker ju till Alcudia på fredag :)
/LOUISE

new in - etuna

2013-06-17 // 10:40:45 // new in // Kommentarer
Detta var vad jag fick med mig från Eskilstuna, träningslinne och ansiktsmask från H&M och shorts (med små blommer på vet inte om det syns så bra) från Rut & circle. 
Gick upp klockan 8 idag och körde lite intervaller i 5km. Ska sätta mig i solen en stund nu och senare idag åka in till stan och träffa Felicia.
/LOUISE

så var jag hemma

2013-06-16 // 18:52:05 // life of louise // Kommentarer
Haft en lugn och mysig helg i Eskilstuna med släkten. 
Tog ett varv på tuna park idag och fick med mig lite som jag visar i nästa inlägg!
/LOUISE

packing

2013-06-14 // 12:03:14 // life of louise // Kommentarer
Hejsan hoppsan! 
Sommarlov dag 2 började på gymmet med styrka. Har inte tränat på 2 veckor eftersom jag haft feber men nu jävlar! Dock så åker jag bort nu och mitt gymkort går ut om 6 dagar, hehe. 
Som sagt, ska packa väskan och äta lite och sedan bilar jag och min mor till Eskilstuna. Vi hörs!
/LOUISE

randomness

2013-06-13 // 21:30:34 // life of louise // Kommentarer
» Jag dricker 10 liter saft i veckan (vet ej om det är bra eller dåligt men gott är det!)
» Jag crashade 3ornas tårt-kalas/ diplomutdelning idag, bara för att jag skulle prata med min lärare, hehe förlåt alla 3or!
» Jag HATAR när folk ställer in/ändrar planer.
» Jag åker utomlands om en vecka!
» Jag har 3 jobb nu i sommar, ca$hfl0w
 

farväl mina vänner!

2013-06-13 // 12:46:39 // life of louise // Kommentarer
Bilder från igår. Efter skolavslutningen blev jag med Natalie hem ett tag tills jag fick åka hem för pappa. 
Bytte om och åkte sedan till stan och mötte upp några klassmates, vi gick och åt på fontana och gick sedan och bowlade och kvällen slutade på sandgrund med Jessicas klass som också hade avslutning. 
Runt 12 åkte jag hem (sista bussen). Kommer sakna mina klassmates men vi har sagt att i ska hitta på något innan skolan börjar (om alla kan dvs)
/LOUISE

4 timmar

2013-06-12 // 08:32:55 // life of louise // Kommentarer
Idag får jag sommarlov!!! (100 dagar sedan jag fyllde år också!)
Om en timme ska jag dra mig mot museet där vi ska ha avslutning. Ska ta ett snack med min lärare i spanska också, har man fått A på ALLA uppgifter och prov under året ska jag fan inte få B i betyg. 
Får inte komma hem förens halv 4 så vet inte riktigt vad jag ska hitta på efter avslutningen, ikväll ska jag i alla fall grilla med mina klassmates.
/LOUISE

för vi är näst bästa klassen!

2013-06-11 // 20:26:49 // life of louise // Kommentarer
Alla bilder är från dagen som har spenderats utomhus (har bränt upp hela ansiktet, kul att va röd i fejset imorgon när vi har skolavslutning) först hade vi klassdag då spelade vi brännboll, fotboll och kubb. 
Efter lunch hade vi bränbollsturnering och vår klass kom 2a, vi var gryyyyyymt duktiga borde anmäla oss till någon stor tävling. Eftersom alla gick hem innan dagen var slut och bara de två finallagen var kvar fick vi priset för oss själva, så istället för att alla på skolan fick en twix var fick vi typ 5 var. 
Satt även och smygfotade alla hockey hunkar när de sprang runt topless...
Efter skolan köpte jag, Natalie, Felicia och Amanda jordgubbar och satte oss vid älven och kollade på alla som gick till balen, vi gick även till ccc och kollade en stund och samlade inspiration till vår egen bal om 2 år. 
/LOUISE