helt jävla lost

2013-05-31 // 17:00:44 // life of louise // Kommentarer
Jag borde inte få lämna huset längre, tappar alltid bort något så fort jag går ut. Är det inte mobilen så är det smycken. Glömde mina nya armband från your glow när jag solade igår och nu är dom booooorta!
Dock skulle han som äger stället ringa imorgon efter att han kollat om någon vänlig själ kastat in dom i städskrubben. Tror dock att det är 99% chans att någon har snott mina fina armband. 
Lite besviken är jag på mig själv, fast samtidigt glad över att det bara var armband som jag kan köpa nya och inte min mobil igen typ.
Bjussar på en bild på mig och Signe från balen i 9an, för hon åker till USA snart och då kommer jag inte få se henne på 1 helt år :(
/LOUISE

throwback thursday

2013-05-30 // 20:08:20 // malta // Kommentarer
Fått X antal söta kommentarer om att jag jättegjärna får lägga upp fler bilder från Malta så här kommer en bildbomb! (Backis bilder, hope it's ok?)
 Orkar inte förklara bilderna, men jag blir i alla fall aldrig bra på bild, hehe
/LOUISE

outfit 30/5 2013

2013-05-30 // 09:27:56 // outfit // Kommentarer
Blus - Vero moda (bestclothes?)//       jeans - dr.denim//       armband - yourglow 
Är i skolan idag men har sjukt ont i huvudet så ska gå och tigga huvudverkstabeltter av någon. 
Ska ha seminarium om bolagsformer när som helst och har inte orkat plugga såååå vi får hoppas på det bästa!
/LOUISE

svar malta 14

2013-05-29 // 18:47:35 // malta Q & A // Kommentarer
»Sofia
Hade du med dig systemkamera till malta? var det jobbigt? var la man den när man skulle bada och så? och på hotellet, värdefack? jag vill ju ha fina bilder men är rädd att kameran blir stulen eller går sönder.

»Svar: Jag hade med både min systemkamera och en liten kompakt HD-kamera (lika bra som min system) och systemen fick för det mesta ligga kvar på rummet, (som inte hade något värdefack) när man skulle bada var det till 100% alltid någon som inte badade så man bad helt enkelt någon att hålla koll på våra väskor. 
»fridakarin
Vilka aktiviteter tycker du man ska lägga till när man är på Malta? :)

»Svar: Spirit of Malta och Splash & fun park! :)
»Malin
Åkte ni som bodde i Qawra in till Mellieha också?

»Svar: Mellieha är den lilla bya med alla söta husen va? I så fall åkte vi förbi den och fick ta massa kort på den men vi åkte aldrig in i staden :)

»Malin
Älskar att du svarar så fort!
1. Hur dags gick ni upp på morgnarna?
2. Fick ni gå och strosa runt i stan när ni ville på fritiden?
3. Vad hade du velat ändra?
4. Kan du länka bloggar till andra som var med dig på resan?

»Svar: 1. De första två veckorna började vi skolan 11.00 så vi sov så länge vi kunde, problemet var att frukosten stängde 09.00 så ofta gick vi upp 08.40 åt och gick och sov igen. Sista veckan började vi skolan 08.00 så då gick vi upp tidigare.
2. Ja :)
3. Inget alls! (#yolo) ELLER JO! Önskar att jag hade sett soluppgången från hotelltaket (Obs, hotelltaket är förbjudet område)
4. Det här är bloggarna till några som har länkat dom på fb/instagram!
http://www.nattstad.se/hannaostling <- Hanna min rumskompis
http://linafemling.devote.se/ <- Lina
»ssss
efter skolan har man väl lite fritid innan någon aktivitet? får man lämna hotellet då eller hur är det? Får man gå som man vill så länge man är i tid till aktiviteter och skolan?

»Svar: Inte alltid, oftast åkte vi till en strand direkt efter skolan.
»Anonym
hej!
jag undrar lite över malta!
Jag ska dit i sommar och har tänkt lite på skolan.
Skolorna är ju katolska, och i ABC-boken står det ju att man måste täcka axlar och inte ha för korta shorts.
1. Hur var det i din skolan?
2. Brydde sig lärarna och ledarna om den regeln?
3. Hur korta short är tilllåtna?
tack:)

»Svar: 1. Vi fick ha på oss var vi ville FÖRUTOM bikini, om man hade bikini skulle man ha en tröja över.
2. Lärarna hade kortade shorts än vad vi hade...
3. kort-korta :)
»fridakarin
Hej! Jag har en fråga om Malta.
Nu börjar jag få mer information och jag räknar bara ner för dagen att åka. Men hur strikt är det man måste klä sig i skolan? För det skrivis ju på Maltas hemsida och annat att man inte få ha korta shorts och sånt. Hur mycket så var det? :) 
Kram kram!

»Svar: Som jag skrev nyss är det inte alls strikt, vissa lärade hade mindre kläder än vad vi hade :) Fast å andra sidan kanske det är olika på olika skolor!
Anonym
Du verkar ha gjort så himla mycket kul!! tex parasailing, fiskspa, splash n fun osv!
Var det mycket tack vare att du bodde så centralt med Suncrest som du hade mycket möjligheter? De på Ramla Bay kunde till exempel inte gå på fiskspa tex och inte gå ut och strosa på stan när de ville eftersom det tog lång tid till och med med buss. Så tror du att det hjälpte mycket med att ha Suncrest eller var det bara smådetaljer?
Jag hade så mycket tankar om hur jag ville ha det innnan, men din resa verkar ha blivit så hilma lyckad så jag är redo att ändra det mesta för att få ut lika mycket som du!

Svar: Ja jag tror att det var mycket tack vare att jag bode så centralt som jag kunde göra så mycket kul på fritiden! Ramla bay kunde också göra allting såklart men på sina schema-lagda turer till stan istället på fritiden.
Gulligaste kommentaren-priset går till dig i alla fall! ♥ 
Har ni fler frågor är det bara att fråga! 
Vill ni inte kommentera kan ni skriva till mig på kik (@Louisejohanna) eller maila mig på [email protected]  :)
Jag älskar att ni kommenterar så mycket, men snälla jag har gjort 14 inlägg med svar om Malta LÄS DOM innan ni kommenterar, vissa frågor har jag svarat på flera flera gånger. Dessutom har jag haft en frågastund där jag svarade på över 60 frågor! 
Puss! /LOUISE

change your life

2013-05-29 // 14:16:20 // life of louise // Kommentarer
Idag var jag i skolan i 15 minuter höjde mitt C till B i historia sen blev jag hemskickad för att jag var/är sjuk. Känns lite sådär att bli hemskickad när man har en redovisning och muntligt NP i matte. Fast å andra sidan är det rätt gött att ligga nerbäddad i sängen och kolla på film och låta huvudet snurra bäst de vill. 
Har gjort en ny instagram också då min krånglar men jag har tänkt "få igång" den först innan jag ger ut den.
Bil från farwell-partyt på Malta
/LOUISE

new in - armcandy

2013-05-28 // 19:15:11 // new in // Kommentarer
Beställde hem de två turkosa arbanden från Your Glow i söndags och fick dom idag, riktigt fina!
Pärlarmbandet fick jag av farmor på morsdag och hon hade gjort det själv, tycker det var supergulligt.

Åkte hem från skolan idag då jag hade feber, har sovit massor och nu sitter jag och försöker plugga lite. Har pratat med morfar om hur det var att bo i Tyskland under II värdskriget också, usch säger jag bara!
/LOUISE

drömkropp

2013-05-27 // 20:22:06 // träning // Kommentarer
Vaknade lite stel i halsen men åkte till gymmet ändå och körde ben och mage innan jag cyklade en mil, hem, duscha, skola osv.. Fick avboka tabatan idag men det var nog för det bästa för nu håller jag sakta med säkert på att dö av mitt hals-ont. Kan inte ens svälja. 
Har fått lite plugg gjort så nu ska jag kolla på film och dricka massor av te med honung!
/LOUISE

busy much?

2013-05-26 // 17:07:01 // life of louise // Kommentarer
Natalie åter linbana// playa del råtorp// Natalies sms innan hon åkte till kroatien//
Fredag: Hade idrott, brännboll (har btw höjt mig från C till B, go louise!) åkte lite linbana med Natalie innan vi åkte till kmti och gick på tabata efter det gick jag hem, åt och åkte till jobbet och slet x antal timmar.
Lördag: Jobbade nästan hela dagen, cash is king!
Söndag: Morsdag, firat mamma lite och legat på playa del råtorp i några timmar och jobbat på brännan.
Lite avis på Natalie som ligger på playan i Kroatien nu och lämnar mig i skolan med 1000 saker att göra. 
Glad att Amanda kommit hem från Cypern, saknat dig säl!!
Sitter nu i skuggan på baksidan och ska plugga lite, dö plugg dö.
/LOUISE

outfit 23/5 2013

2013-05-23 // 17:13:59 // outfit // Kommentarer
Tunika & orange top - Gina//      Jeans - Dr.Denim//
Hatar att ha förstora byxor på mig, men what to do? Pallar inte köpa nya innan sommaren då jag kommer få ännu mer tid till att träna och bli mer fit!
Har en redovisning till på torsdag (som ska va en timme!!) 4 stora inlämningar till på fredag nästa vecka, så där har ni min helg! Kommer dessutom få en till inlämning nästa vecka!
Slutade 13.30 och somnade på soffan så fort jag kom hem, heh, ska ta tag i lite plugg nu och sedan skriva ett inlägg om shoppingen på Malta, kom på att de första åker snart så måste skynda på lite med alla inlägg (plus alla 17 kommentarer med frågor!)
/LOUISE

tips - sluta småäta!

2013-05-22 // 21:11:12 // tips // Kommentarer
Ett av mina största problem med att äta nyttigt och bra är att jag ofta springer och småäter på allt jag hittar (ofta godis), och det är inte för att jag är hungrig utan för att jag har tråkigt. 
Mina fyra bästa tips för att undervika småäta är; 

» Tugga tuggummi - Det har ni säkert läst förut men när suget efter något mat kommer brukar jag ta ett tuggummi och tugga på en timme eller två tills smaken försvinner, om det fortfarande är långt till mat brukar jag ta ett till.
 

» Drick saft - Ännu vanligare än att jag tar ett tuggummi är att jag fyller en vattenflaska med saft och går runt med hemma och dricker ur. Efter en flaska med saft brukar jag bli så mätt att jag inte orkar småäta. Det kan hända att jag går runt med min flaska hela dagar och får i mig 4 flaskor under en dag. Det negativa med den här metoden är ju då att man blir ganska kissnödig efter ett tag.
 

» Vindruvor - Om du gillar vindruvor köp hem en ask, tvätta alla druvor och lägg dom i en skål/ett fat i köket. När jag går mina småätar-varv i köket brukar jag vilja ha något snabbt helst bara att stoppa in i munnen och gå tillbaka till det jag gjorde. Om det då ligget ett fat med vindruvor framme tar jag helldre dom än att ställa mig och göra en smörgås eller börja hälla upp flingor. 
 

» Ta en powerwalk - om man småäter är det ofta för att man har tråkigt, ta en timmes promenad med bra musik och bränn lite kalorier istället för att gå runt hemma och äta massa som du ändå kommer att må dåligt över när du går och lägger dig.
Mina favorit tuggummin (Extra strong menthol) och saftsorter, lemon lime är ♥

Det här är vad jag brukar göra istället för att småäta, har ni provat allt det här? I så fall vad tycker ni, fungerar något bättre än de andra? Eller har ni något annat ni brukar göra? Let me know!
/LOUISE

svar malta 13

2013-05-22 // 10:53:59 // malta Q & A // Kommentarer
»ida 
love your blog <3 
1. vad var de tre absolut bästa sakerna med din språkresa? 
2. har din statstik stigit mycket pga att den är på sts hemsida? (vill veta eftersom då vet man att många ska dit :D) 
3. ångrade du något du gjorde där? 
4. hade du kunna åka igen? 
5. umgicks alla med alla oavsett vad eller det blev grupper fort? 

hoppas du vill svara på dessa frågor, kram <3


»Svar:

1. Folket jag träffade, parasailingen och alla sena kvällar/nätter på ballkongerna med norskarna och mina tjejer!

2. Jag vet inte faktiskt, jag har några "stammisar" som kommenterar ganska ofta om malta (ser era ip adresser you know) men kanske har fått 10-20 fler dagliga läsare sedan i februari när jag började skriva malta q+a inlägg.

3. Nej, borde kanske ångra vissa saker men det gör jag inte #yolo

4. ABSOLUT! Tror inte ni förstår vad sugen jag blir när ni kommenterar att ni ska åka! Det enda som hindrar mig från att åka är att det inte kommer att vara samma folk som åker.

5. Alla kunde umgås med alla såklart men det blev grupper ganska fort, fast det var typ 6-8 pers i varje "grupp". :)


»<3
Var det kul att åka med Internationell eller hade du hellre velat ha Classic i efterhand (svara helt ärligt, vad var för- och nackdelarna)?

»Svar: Jag är 100% nöjd med att jag valde internationell. Fördelarna med internationell är att man träffar och blir kompis med folk från andra länder på ett annat sätt än om man bara umgås på hotellet. Ser inga neckdelar med internationell!
»frida
i den senaste frågestunden skrev du att man inte skulle ta med sig schampoo och balsam för det bara tar plats och man kan köpa det där nere. Är det likadant gällande saker som tandkräm, rakgel, hårspray osv? :)

»Svar: Tandkräm och rakgel kan man väl kanske ta med sig hemifrån (vet inte hur utbudet var på Malta) och hårspray har de på apoteket någon gata bakom suncrest!
»Malin
Varför valde du Suncrest istället för Ramla Bay? :) Gjorde de samma saker på det andra hotellet och gick ni på samma skola? Det är ju ändå ett ganska stort avstånd mellan er.

»Svar: För att det låg mer centralt! Vi gick på samma skola fast olika tider, de gick på morgonen och vi mitt på dagen! Aktiviteterna vet jag faktiskt inte, men skulle tro att de hade samma, vi va på numero uno samtidigt varje gång i alla fall!
»Olivia 
Hej! Först vill jag säga att jag älskar din blogg! Och du inspirerar mig faktiskt med träning! Sen har jag några frågor!
Jag ska till Malta på språkresa med sts nästa sommar och jag har läst igenom din blogg tusentals gånger så om du vet att du har bilder du inte visat får du jättejättejättegärna visa dem! :D
1. Var kunde man åka parasailing (såg att du gjort det)? Hur mycket kostade det? Fick man tid till det eller fick man ta intiativ själv?
2. Kan du inte börja lägga upp kläder + inspo mer? :)
3. Hur lång är du och hur mycket väger du?

»Svar: 
1. Vi åkte på stranden Golden Bay! Enda stranden där de erbjöd parasailing som vi såg.
2. Jodå, kan försöka i alla fall :)
3. 171cm lång och väger nog runt 60kg, har ju inte vägt mig på över ett år :)
»Sofia
Några frågor:
1.Vet du hur mycket parasalling och banana boat kostar?
2.Behövde man beställa eller tänka på något speciellt innan man gjorde parasalling?
3.Var kunde man göra det?
4.Hur var Suncrest strand? var det stenstrand? va vattnet fint?
5.vet du ifall det fanns värdefack på sucrest hotell? i så fall hur stora? får en dator plats?

»Svar:
1. Vi fick "student rabatt" för att vi visade våra memberchip cards för parasailing killen och för 1 person kostar det 50€, 2 för 45€/person och 3 för 40€/person. Bananaboat vet jag inte men inte mer än 10€ per person skulle jag tro.
2. Vi gick till killen som höll i parasailingen och kollade lite priser och sedan slängde vi upp pengarna på bordet och 10 minuter sedare satt vi färdig-selade på en bananaboat och väntade på att få flyga. Så det var ingen kö liksom. 
3. Golden Bay!
4. De va en klippa typ mot havet och det låg massa sjöborrar på botten (inte bra) och man fick inte bada där utan att en ledare var med. Vattnet var gööööörfint överallt, turkost!
5. Kommer inte ihåg, inte på rummen i alla fall men i receptionen fanns nog. 
Har ni fler frågor är det bara att fråga! 
Vill ni inte kommentera kan ni skriva till mig på kik (@Louisejohanna) eller maila mig på [email protected]  :)
/LOUISE

you make me want to sewat

2013-05-21 // 21:34:13 // träning // Kommentarer
Hejsan hoppsan!
Kom hem från kmti för ett tag sedan, kört body sculpt med morris och jag har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv tror jag. Dels för att det var jobbigt och dels för att det blev så varmt i rummet utan ventilation. 
Ska gå och lägga mig nu, ska upp extra tidigt imorgon så jag hinner lite styrka innan skolan där prov (som jag inte pluggat till) och 2 lektioner väntar. Efter skolan ska jag på spinning, såååå jääävlaaa sköööönt att va igång med träningen igen!!!!
Läst igenom alla era kommentarer både om mig/bloggen och malta och ni är så himla gulliga, pussar till er!!
Ska skriva ett q+a inlägg om malta så snart jag hinner, ska försöka imorgon!
/LOUISE

nu kör vi!

2013-05-20 // 18:57:00 // träning // Kommentarer
Yes! Nu har jag äntligen köpt mitt kort och ska inviga det redan imorgon när jag ska träna med Morris!
Har ju inte vart på pass sedan jag hade kort på nJoy för ca 2 år sedan, så nu ska jag boka in mig på allt allt allt tills actic öppnar igen, med pass dessutom! ååååh så taggad!
/LOUISE

outfit 20/5 2013

2013-05-20 // 12:00:00 // outfit // Kommentarer
Tröja - gina//       jeans - dr.denim//
Chill outfit på en chill dag. Har en ganska stressig veckan framför mig men det ska nog gå bra!
Har köpt gymkort idag också så nu kan jag äntligen börja träna igen.
/LOUISE
ps, har kollar klart på sista säsongen av How i met your mother, jag vet vem Ted gifter sig med!!!

malta - aktiviteter!

2013-05-19 // 20:55:08 // malta // Kommentarer
Jag frågade ju vad ni ville veta mer om angående Malta för ett tag sedan och många av er sa aktiviteterna så jag tänkte berätta lite om dem nu, vad de innebar osv. Både de dagliga som ingick i resan (med explorerpass) och de man kunde köpa till!

Först de aktiviteter som var med på schemat:

» Numero uno - Ett "disco" som man åkte till 2 gånger i veckan, vi åkte onsdagar och lördagar. På onsdagar var det olika teman tex; foamparty och black&white. Foamparty är skumparty och då skulle man ha badkläder på sig/med sig och det var skitkul att dansa i skum det enda var att jag och Vicci stod precis vid skum-maskinen när den sprutade så vi blev dränkta i skum och kunde inte andas typ. Men förutom de var det jätteroligt! På black&white skulle alla ha svart/vita kläder på sig. På onsdagar var det bara STS-are där och på lördagar var även EF-are och massa italienska språkresebolag där så lördagar var alltid roligast för det var mest folk att dansa med. 

» Beach games - Hela hotellet (språkreseeleverna) åkte till en strand och blev indelade i olika lag, det var dock enkelt att byta lag för den som ville just för att det var såpass många med och inga ledare kunde alla namn/vilka alla var. Det fanns 5-6 stationer med olika lekar som alla var på tid och man fick olika poäng för olika tider (bäst tid-bäst poäng) De var bland annat "rysk stafett" när man springer 10 varv runt en pinne och ska springa tillbaka, en station där man skulle ha en boll mellan två personer och springa en sträcka osv.
 

» Movie night - Vår ledare berättade vilka filmer som gick på bio, man fick välja en och sedan gick vi på bio. Man fick gratis popcorn och dricka också!

» Valletta market - Tidigt på morgonen åkte vi till Valletta för att gå på lördags-marknad. Marknaden var inte jättestor så vi va klara där ganska snabbt och kunde gå till Vallettas shoppinggator istället.
 

» Comino - Efter skolan åkte vi till en båt som skulle ta oss till comino som är en ö som ligger i "blue lagune" (blå lagunen) det är mest kännt för sitt turkosa vatten och de starka strömmarna. Åkte en sight-seeing väg dit och kollade i litte grottor osv innan vi kom till comino och fick bada/äta/utforska.
 

» Beach party - Hölls på samma strand som beach games, man fick gratis mat och dricka och sedan skulle det tydligen vara något party men det blev en volleyboll-turnering istället. Den var såklart frivillig så det var rätt kul att sitta med sina vänner och kolla på!
 

» Harbour cruise - Efter skolan åkte vi till Sliema och gick på en stor båt som sedan åkte runt i hamnen och berättade om alla byggnader och om Maltas historia. Dock låg de flesta och solade/sov...
 

» Volleyboll - Ännu en gång åkte vi till aktivitetsstranden denna gång för att bestämt ha volleyboll-turnering. Var frivilligt så satt de som inte var med fick sitta och hejja på eller göra vad de ville bara de inte störde spelet.
 

» Treasure hunt - Skattjakt. Hela hotellet gick till en samlingsplats i Bugibba (staden där hotell Suncrest låg) Vi blev indelade i lag och fick en lapp med olika uppdrag för olika poäng. Te.x. ta kort med en maltes för 50p, färga håret rött eller grönt för 150p, ta med en manet för 500p. Alla uppdrag skulle utföras i staden och om man såg en ledare kunde man fråga om extra-uppdrag som gav extra poäng t.ex. så fick jag låtsas vara Julia Roberts  och gick runt och frågade folk om de ville ha min autograf.
 

» Peters pool -  Efter skolan åkte vi till ett ställe där man kunde hoppa från klippor för att göra just det samt bada och sola lite. Det fanns inget ställle att köpa mat på här så bussen stannade vid en affär påväg dit så man fick köpa mat. Fanns nästan ingen skugga på hela stället heller, så solskyggsfaktor är ett tips om ni bränner er lätt!
 

» Farwell party -  Alla som man har vart på alla aktiviteter med och som bott med en på hotellet fick åka till en frän lokal och umgås och dansa loss en sista gång innan vi skulle hem. Man fick anmäla sig till en talangjakt om man ville ocks där vissa grupper valde att uppträda. 
 

» Stränderna- På schemat så var det x antal stränder med som man åkte till efter skolan och solade, badade, levde livet på typ. Tror att vi hann besöka nästan alla stränder på hela Malta under de 3 veckor som vi var där. På vissa stränder fanns det olika aktiviteret som man kunde få göra bland annat åka bananbåt, köra parasailing, åka vattenskoter och leka i stora lekland som flöt långt ut i havet.

Nu till de aktivitererna man kunde köpa till väl på plats:
 

» Splash & fun -
En vattenpark man kunde åka till över dagen och leka i, I guess. Jag åkte inte på den här aktiviteten men det lär ha varit väldigt kul och man kunde gå på en vatten-show och simma med definer!
 

» Fernandes -
Under en dag kunde man åka med en båt som tuffade runt Malta och bara må gött och sola hela dagen i princip. Man fick mat på båten och det fanns ett fönster i båtens golv där man kunde kolla på alla fiskar. Åkte inte på den här aktiviteren heller men har kompisar som gjorde det, de tog fel båt i hamnen och kom på en båt med massa pensionärer och vinprovning osv.
 

» Spirit of Malta -
Under en kväll åker man katamaran (en båt) och när det börjar bli mörkt stannar båten och man får hoppa i och bada. På väg tillbaka till hamnen fick man mat och dricka. Sjukt kul och mysigt när vi åkte tillbaka i mörkret och kollade på stjärnorna och alla frös för ingen tänkte ju på att det blir kallt när solen gått ner och man precis har badat.

»Sicilien -
En heldagsutflykt till Sicilien där man får gå runt och kolla massa gamla byggnader och äta god mat. Åkte tyvärr inte på den här aktiviteten heller, tror inte heller att man kan boka Sicilien på Malta utan man måste boka den innan...
 

Det var aktiviteterna som jag kommer ihåg och som folk faktiskt åkte på. Det fanns självklart fler att välja på men det var för få som valde att åka på dom så det blev inget av med det.

Har ni fler frågor eller något speciellt ni vill att jag ska spriva om är det bara att kommentera!
Vill ni inte kommentera kan ni skriva till mig på kik (@Louisejohanna) eller maila mig på [email protected]  :)
/LOUISE