malta - aktiviteter!

2013-05-19 // 20:55:08 // malta // Kommentarer (4)
Jag frågade ju vad ni ville veta mer om angående Malta för ett tag sedan och många av er sa aktiviteterna så jag tänkte berätta lite om dem nu, vad de innebar osv. Både de dagliga som ingick i resan (med explorerpass) och de man kunde köpa till!

Först de aktiviteter som var med på schemat:

» Numero uno - Ett "disco" som man åkte till 2 gånger i veckan, vi åkte onsdagar och lördagar. På onsdagar var det olika teman tex; foamparty och black&white. Foamparty är skumparty och då skulle man ha badkläder på sig/med sig och det var skitkul att dansa i skum det enda var att jag och Vicci stod precis vid skum-maskinen när den sprutade så vi blev dränkta i skum och kunde inte andas typ. Men förutom de var det jätteroligt! På black&white skulle alla ha svart/vita kläder på sig. På onsdagar var det bara STS-are där och på lördagar var även EF-are och massa italienska språkresebolag där så lördagar var alltid roligast för det var mest folk att dansa med. 

» Beach games - Hela hotellet (språkreseeleverna) åkte till en strand och blev indelade i olika lag, det var dock enkelt att byta lag för den som ville just för att det var såpass många med och inga ledare kunde alla namn/vilka alla var. Det fanns 5-6 stationer med olika lekar som alla var på tid och man fick olika poäng för olika tider (bäst tid-bäst poäng) De var bland annat "rysk stafett" när man springer 10 varv runt en pinne och ska springa tillbaka, en station där man skulle ha en boll mellan två personer och springa en sträcka osv.
 

» Movie night - Vår ledare berättade vilka filmer som gick på bio, man fick välja en och sedan gick vi på bio. Man fick gratis popcorn och dricka också!

» Valletta market - Tidigt på morgonen åkte vi till Valletta för att gå på lördags-marknad. Marknaden var inte jättestor så vi va klara där ganska snabbt och kunde gå till Vallettas shoppinggator istället.
 

» Comino - Efter skolan åkte vi till en båt som skulle ta oss till comino som är en ö som ligger i "blue lagune" (blå lagunen) det är mest kännt för sitt turkosa vatten och de starka strömmarna. Åkte en sight-seeing väg dit och kollade i litte grottor osv innan vi kom till comino och fick bada/äta/utforska.
 

» Beach party - Hölls på samma strand som beach games, man fick gratis mat och dricka och sedan skulle det tydligen vara något party men det blev en volleyboll-turnering istället. Den var såklart frivillig så det var rätt kul att sitta med sina vänner och kolla på!
 

» Harbour cruise - Efter skolan åkte vi till Sliema och gick på en stor båt som sedan åkte runt i hamnen och berättade om alla byggnader och om Maltas historia. Dock låg de flesta och solade/sov...
 

» Volleyboll - Ännu en gång åkte vi till aktivitetsstranden denna gång för att bestämt ha volleyboll-turnering. Var frivilligt så satt de som inte var med fick sitta och hejja på eller göra vad de ville bara de inte störde spelet.
 

» Treasure hunt - Skattjakt. Hela hotellet gick till en samlingsplats i Bugibba (staden där hotell Suncrest låg) Vi blev indelade i lag och fick en lapp med olika uppdrag för olika poäng. Te.x. ta kort med en maltes för 50p, färga håret rött eller grönt för 150p, ta med en manet för 500p. Alla uppdrag skulle utföras i staden och om man såg en ledare kunde man fråga om extra-uppdrag som gav extra poäng t.ex. så fick jag låtsas vara Julia Roberts  och gick runt och frågade folk om de ville ha min autograf.
 

» Peters pool -  Efter skolan åkte vi till ett ställe där man kunde hoppa från klippor för att göra just det samt bada och sola lite. Det fanns inget ställle att köpa mat på här så bussen stannade vid en affär påväg dit så man fick köpa mat. Fanns nästan ingen skugga på hela stället heller, så solskyggsfaktor är ett tips om ni bränner er lätt!
 

» Farwell party -  Alla som man har vart på alla aktiviteter med och som bott med en på hotellet fick åka till en frän lokal och umgås och dansa loss en sista gång innan vi skulle hem. Man fick anmäla sig till en talangjakt om man ville ocks där vissa grupper valde att uppträda. 
 

» Stränderna- På schemat så var det x antal stränder med som man åkte till efter skolan och solade, badade, levde livet på typ. Tror att vi hann besöka nästan alla stränder på hela Malta under de 3 veckor som vi var där. På vissa stränder fanns det olika aktiviteret som man kunde få göra bland annat åka bananbåt, köra parasailing, åka vattenskoter och leka i stora lekland som flöt långt ut i havet.

Nu till de aktivitererna man kunde köpa till väl på plats:
 

» Splash & fun -
En vattenpark man kunde åka till över dagen och leka i, I guess. Jag åkte inte på den här aktiviteten men det lär ha varit väldigt kul och man kunde gå på en vatten-show och simma med definer!
 

» Fernandes -
Under en dag kunde man åka med en båt som tuffade runt Malta och bara må gött och sola hela dagen i princip. Man fick mat på båten och det fanns ett fönster i båtens golv där man kunde kolla på alla fiskar. Åkte inte på den här aktiviteren heller men har kompisar som gjorde det, de tog fel båt i hamnen och kom på en båt med massa pensionärer och vinprovning osv.
 

» Spirit of Malta -
Under en kväll åker man katamaran (en båt) och när det börjar bli mörkt stannar båten och man får hoppa i och bada. På väg tillbaka till hamnen fick man mat och dricka. Sjukt kul och mysigt när vi åkte tillbaka i mörkret och kollade på stjärnorna och alla frös för ingen tänkte ju på att det blir kallt när solen gått ner och man precis har badat.

»Sicilien -
En heldagsutflykt till Sicilien där man får gå runt och kolla massa gamla byggnader och äta god mat. Åkte tyvärr inte på den här aktiviteten heller, tror inte heller att man kan boka Sicilien på Malta utan man måste boka den innan...
 

Det var aktiviteterna som jag kommer ihåg och som folk faktiskt åkte på. Det fanns självklart fler att välja på men det var för få som valde att åka på dom så det blev inget av med det.

Har ni fler frågor eller något speciellt ni vill att jag ska spriva om är det bara att kommentera!
Vill ni inte kommentera kan ni skriva till mig på kik (@Louisejohanna) eller maila mig på [email protected]  :)
/LOUISE
Kommentarer
Postat av: fridakarin

Vilka aktiviteter tycker du man ska lägga till när man är på Malta? :)

2013-05-20 @ 07:49:16
URL: http://fridakarin.devote.se
Postat av: Olivia

Jag älskar att du skriver så mycket om olika saker angående Malta! Jag skulle verkligen vilja dit i år, men det får bli nästa år. Om du vill skriva mer saker om Malta skulle jag vilja veta mer om hotellen (hur de såg ut, hur rummen var, inuti, om frukosten, reglerna, hur allt var) liksom. Sen, var var du någonstans för att vara på internet gratis?

2013-05-20 @ 15:13:22
Postat av: frida

i den senaste frågestunden skrev du att man inte skulle ta med sig schampoo och balsam för det bara tar plats och man kan köpa det där nere. Är det likadant gällande saker som tandkräm, rakgel, hårspray osv? :)

2013-05-21 @ 09:08:13
Postat av: Sofia

Hade du med dig systemkamera till malta? var det jobbigt? var la man den när man skulle bada och så? och på hotellet, värdefack? jag vill ju ha fina bilder men är rädd att kameran blir stulen eller går sönder.

2013-05-29 @ 16:56:20

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL: (publiceras ej)

URL/BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback
RSS 2.0