filmtips!

2014-12-31 // 12:00:00 // tips // Kommentarer
Är det något jag är bra på är det film. Speciellt "tjejfilmer" dvs när en hunk, vanligtvis Channing Tatum eller Zac Efron blir kär i en tjej på ett eller annat sätt, med en plottwist. 
 
About Time
About time är en romantiskt komedi, men kärnan är inte vilka som ska få varandra och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar. Den handlar lika mycket om förhållandet mellan far och son och om att försöka se det märkligt i varje dag. 
Jag tycker den här filmen är väldigt bra just eftersom den inte bara handlar om att hvudkaraktärerna ska  bli kär i varandra. Dessutom är den rolig och utspelar sig i mitt älskade england med bra skådespelare, både gamla och nya ansikten. 
 
The Breakfast Club
Fem ungdomar möst en lödag i skolan då alla av någon anledning fått kvarsittning. Med fem olika bakgrunder och fem olika liv är det mycket som krävs för att bryta barriärerna mellan "coola" och "töntar". När dörren till bibloteket går sönder och timmarna går inser de att de kanske inte är så olika trots allt. 
Underbar film! En utav the brat packs kändaste filmer från 80-talet. Man måste ha ganska speciell filmsmak för att förstå hur genialisk den verkligen är, vet många (host, Joel) som tycker den är långtråkig. Ännu en gång, underbar.
 
500 days of summer
En film om att hitta kärleken, plottwisten är att det kanske inte är så lätt att behålla kärleken som man tror. Många fina stunder om kärlek men också ett bevis på att den man tror är "the one" kanske inte är det och att livet går vidare, vere sig man vill det eller ej. Bandning mellan hjärta och smärta på ett fint sätt. En film som man i regel måste se mer än en gång i rad för att förstå. Dock fantastiskt fin.
 

Tycker ni att jag ska göra fler inlägg där jag tipsar saker, allt mellan serier, böcker och recept?
/LOUISE

Ett år sedan

2014-12-31 // 10:16:15 // life of louise // Kommentarer

Lite gott och blandat från våra 2 dagar i paradiset. Massa shopping, sol, bad och bara ligga vid poolen. Idag är det nyår och 1 år sedan jag träffade Joel för första gången. Känns som att hela 2014 gått på en vecka. Vi ska i alla fall fira nyår/årsdagen med att få finbesök av Joels syster och hennes pojkvän som också är på Teneriffa, fast de bor på andra sidan ön. Ikväll skippar vi förmodligen all inklusive-maten och äter ute. 
Hoppas ni har det toppen vart ni än befinner er och att ni får ett riktigt gott nytt år!
/LOUISE

wanties - dresslink

2014-12-30 // 12:00:00 // fashion // Kommentarer
Åh när jag kommer hem blir det att lägga en fet beställning och få hem alla dessa skönheter. Speciellt byxdresserna, hur snygga va de inte?? Allt är från dresslink <- länk
/LOUISE

dåliga vanor

2014-12-29 // 12:00:00 // life of louise // Kommentarer
 
Precis som alla andra är jag mänsklig och som alla andra har jag dåligta vanor, många gör jag utan att ens tänka på det.
 
» Jag svarar på varje kommentar jag får, däremot väntar jag ofta flera dagar med att svara på kommentarer på bloggen. Kan läsa dom flera gånger varje dag men ändå kan det ta upp till en veckan innan jag tar tummen ur och faktiskt svarar. Samma sak med sms/kik/twitter osv. Om jag inte svarar direkt tar det hur lång tid som helst ibland glöms det bort helt. 
 
» Kan knäcka mer eller mindre varje kroppsdel och gör det jämt. Ryggen, fingrarna, tårna, knäna (fast bara när jag kör bil) och nacken. Försöker sluta en gång i veckan eller så men kommer alltid på mig med att knaka strax efter ändå. Vet inte varför jag kan knäcka allt eller varför man gör det? Vet bara att det förmodligen är ganska allvarligt för ibland låser sig min rygg så jag inte kan gå om jag inte knäcker den. 
 
» Har världens road rage. Blir arg på alla i trafiken som inte blinkar, kör långsammare än den hastighet som gäller, börjar accelerera först när det är 2m kvar på accelerationssträckan och värst av allt är "trygghetssökaren". Ni som gått teorin fattar. 

3D Teneriffa

2014-12-28 // 22:08:43 // life of louise // Kommentarer

Hatt laddat ner en 3D kamera så va tvungen att prova den. Jag och Joel började vår resa vid 3 inatt och sedan ca klockan 16 har vi befunnit oss på Teneriffa. Älskar denna ö fruktansvärt mycket. Roligt att få uppleva en annan del av ön!  Vi har badat i poolen, gått i jakt på Zara och alla andra butiker, insåg efter 30 min att det var mycket längre än vad vi trott så vi sparar shoppingen till en annan dag. Förutom det har vi ätit, mycket. Gratis är gott! 
/LOUISE

börjar bli nervös

2014-12-27 // 19:31:24 // life of louise // Kommentarer
Bjuder på en charmig bild på bland annat Jessica eftersom hon fyller 18 idag. Congratz! Har äntligen packat ner alla saker jag behöver. Börjar bli nervös inför resan, har aldrig varit nervös inför en annan resa. Tror det är för att jag för första gången åker utan vuxet sällskap. Har alltid haft antingen mamma eller någon annan vuxen med mig som tagit hand om pass, biljetter och alla mediciner man kan tänkas behöva. Får intala mig att Joel är vuxet sällskap helt enkelt. Vi hat ställt klockan på 3 inatt och då börjar resan till Olso. Har stuvat ihop en hel hög med inlägg så det kommer minst ett om dagen för er skull! Joel har med dator så vi får se hur det blir med bloggning där nere. Men något inlägg ska jag väl kunna ordna. Slänger in en liten update imorgon bitti.
/LOUISE

selfiepinne

2014-12-26 // 22:27:00 // life of louise // Kommentarer

Selfiepinnen är helt klar en ny favoritleksak. Fick den av Joel och har väl använt den jämt hela tiden sedan dess. Underbar uppfinning, Joel kom idag på att man kan spionera på folk med den. Sitter hemma hos honom nu äntligen tillsammans igen! Har packat åt mig hela kvällen, jag har verkligen jättesvårt att packa. Vill ha med alla mina bikinisar så ingen känner sig utanför. Ska godkänna hans packning nu innan jag fixar mina naglar och sätter mig och börjar på alla mina tidsinställda inlägg.
/LOUISE

the intimate Britney Spears

2014-12-26 // 14:16:33 // new in // Kommentarer
Fick en Britney-bh i julklapp, Britney har varit en förebild väldigt länge och jag hade ingen aning om att hon släppt en kolektion på change! Blev positivt överraskad när jag fick den grå/rosa bhn i julklapp så idag när jag och mamma var på stan för att byta storlek kunde jag inte hålla fingrarna borta från den rosa som dessutom var på rean. Nu mår mina bröst bra. Har spenderat både kvällen igår och dagen idag med att fundera på om jag ska lägga ut bilder på mina julklappar, åtmindstonne några av dom. Vet många som tar illa upp och uppfattar det som skryt men jag personligen är så nyfiken och fullkomligt älskar att se vad andra fått. Antar att många är olika när det kommer till just det. Men jag ska i alla fall visa vad jag fick av Joel som kommer hem till Karlstad idag, längtar så efter honom!
/LOUISE

Uteldad

2014-12-25 // 19:32:10 // life of louise // Kommentarer

Hallå igen! Ligger inne hos mamma & pappa och sörplar på en kopp kaffe. Pappa eldar så kan inte va på mitt rum för tillfället, visst det är mysigt med eld osv men skorstensröret går genom mitt rum så svettas ihjäl. Jag som hade tänkt packa till Teneriffa. Jaja, jag får gå igenom mammas garderober så länge och se om jag hittar något fint att ha till resan. Brukar av någon anledning alltid hitta mina favoritkläder i hennes garderober?
/LOUISE 

first thing first

2014-12-25 // 14:05:37 // life of louise // Kommentarer
En utav favoritklapparna igår, min nya älskling! Önskade mig en dator efter som jag när jag tar studenten om ca 6 månader måste jag lämna in min skoldator och sitter då helt utan dator. Hur passade förresten eftersom jag glömt laddaren till skoldatorn? Nu kan jag dator-blogga igen! Först och främst är den väldigt smidig och lätt då det bara är 13'. För det andra kan man vrida skärmen 360 grader så det blir en surfplatta(!) Hur coolt? Sitter nästan bara och skriver med touchen för att det är coolare än tangentbordet, hehe. Måste dock ladda ner alla mina program (spotify) och ladda över en del bilder innan det kommer kännas som min dator. Och nu ska jag hoppa in i bilen och ta en tur till herrhagen. Adios!
/LOUISE

Christmas

2014-12-24 // 14:50:43 // life of louise // Kommentarer

God jul alla läsare önskar 2/3 i familjen Johansson! 🎅🎄⛄️🎁
/LOUISE

Stop Borlänge

2014-12-23 // 13:47:48 // life of louise // Kommentarer

Hej hopp! Har påbörjat min resa genom Sverige hem till Karlstad. Vill helst inte lämna Dalarna och all fin snö, har hört att det inte är någon snö alls hemma... Sitter i alla fall på golvet i Borlänge nu för jag orkar inte leta efter väntsalen, om det ens finns någon?? Vaknade imorse av att Joel hoppade i min säng och skrek att idag är det minijulafton. Vi öppnade våra presenter till varandra och jag är såååå nöjd, har verkligen världens bästa pojkvän! Visar vad jag fick någon annan dag för så fort jag kommer hem ska jag dra till Coop och jobba kväll.
/LOUISE

Drömmarnas land

2014-12-22 // 19:44:07 // life of louise // Kommentarer

Inatt har det snöat som bara den här i Mora. Har gått och varit euforiskt lycklig hela dagen på grund av all snö. Åt lunch på Moraparken och sedan tog jag och Joel en prommenad till centrum genom lisselby - världens mysigaste område. Kolla bara bild nr 2 och tänk er ett helt kvarter med bara dessa mysiga hus! Flera svängar mellan stan-köpcentret-Joels släktingar och ica igen har vi landat hos familjen Färnström för tacokväll. Mys. 
/LOUISE

Granis

2014-12-21 // 16:24:57 // life of louise // Kommentarer

Har lovordat min gran så mycket så känner att jag måste visa en bild på den. Sååå fin!! Sitter hemma hos Joels mormor och kollar handboll med halva hans släkt. Åkte så fort vi vaknade imorse vid 9 och var framme vid lunch. Har handlar lite innan vi var bjudna på mat här. Ska strax fika och kolla klart på handbollen. 
/LOUISE

new in - golden necklace

2014-12-20 // 15:58:34 // new in // Kommentarer
Halsband - H&M  //
Hej! Tror ni inte att jag har glömt min datorladdade i skolan eller? Jajamen! Bra start på lovet. Nejdå men det är inte så farligt, åker till Mora imorgon bitti och kommer hem på kvällen den 23 december och sedan åker jag till Teneriffa 28 december så kommer ändå inte använda datorn specielt mycket. Har min lilla tegelsten som jag får använda så länge. Tur i oturen ändå att jag inte har några inlämningar som ska in över jul. Idag har jag vart på stan och hjälpt Jessica att köpa lite julklappar och solat en snabbis. Köpte halsbandet på bilden så känner mest att jag är inte bitter över laddaren, jag har mitt fina halsband! . 
/LOUISE